4 εξαιρετικοί λόγοι να επιλέξετε πόρτες laminate για τα δωμάτια του σπιτιού σας

πότες laminated συλλογή

Οι δύο κυριότερες επιλογές, όταν κανείς αγοράζει και τοποθετεί νέες πόρτες εσωτερικού χώρου, είναι το ξύλο και το laminate. Κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το ξύλο πάντα και παντού είναι προτιμότερο.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι και οι πόρτες laminate είναι μια εξαιρετική λύση σε πολλές περιπτώσεις, ανάλογα φυσικά με την αισθητική του κάθε ατόμου. Ο συνδυασμός ποιότητας και ανθεκτικότητας με την προσιτή τιμή είναι ο νούμερο ένα λόγος να επιλέξετε laminate πόρτες στο νέο σας σπίτι ή κατά την ανακαίνιση ενός παλαιότερου σπιτιού.

 

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Χαμηλή τιμή

Η προσιτή τιμή μιας πόρτας laminate δεν προκύπτει λόγω εκπτώσεων στην ποιότητά της. Απλά, το υλικό αυτό παράγεται μαζικά, είναι πολύ εύκολο στην επεξεργασία και δεν απαιτεί επίστρωση για έξτρα ανθεκτικότητα. Όλα αυτά σε αντίθεση με το ξύλο, το οποίο εκ των πραγμάτων βγαίνει σε περιορισμένη ποσότητα και απαιτεί έντονη επεξεργασία, για να διατηρηθεί αλώβητο από την καθημερινή χρήση.

Ποικιλία και προσαρμοστικότητα στον χώρο

Το laminate βγαίνει σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, φινιρισμάτων και σχεδίων, έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό ακριβώς που ψάχνετε με βάση τις αισθητικές σας προτιμήσεις. Μάλιστα, συνδυάζεται και με πληθώρα υλικών, όπως ξύλο, μέταλλο και δέρμα για περίτεχνες λεπτομέρειες που μετατρέπουν την πόρτα σε ένα ξεχωριστό έργο τέχνης. Έτσι, οι πόρτες laminate ταιριάζουν με πολλές διαφορετικές διακοσμήσεις και design, τόσο σε κλασικά όσο και σε μοντέρνα σπίτια. 

Παράλληλα, αν και δεν απαιτούν βαφή, οι πόρτες από laminate μπορούν να βαφτούν και μάλιστα πολύ εύκολα και οικονομικά. Έτσι, μετά από κάποια χρόνια μπορείτε να ανανεώσετε τον χώρο σας απλά αλλάζοντας το χρώμα τους.

Υψηλή αντοχή

Καθώς το laminate είναι τεχνητό υλικό, αντέχει πολύ περισσότερο σε σχέση με τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο. Δεν γρατζουνίζεται και δεν χαλάει από την υγρασία ή τη θερμότητα. Συνεπώς, είναι ιδανικό για περιβάλλοντα βαριάς χρήσης (π.χ. σπίτι με παιδιά, μονοκατοικίες με έντονη υγρασία στο εσωτερικό τους κλπ).

Οι πόρτες laminate, λόγω ακριβώς της ανθεκτικότητάς τους απέναντι στην υγρασία, είναι και οι πλέον κατάλληλες για κουζίνες και μπάνια, αλλά και αποθήκες, όπου η υγρασία είναι υψηλή.

Δεν απαιτούν συντήρηση

Λόγω του πολύ ανθεκτικού υλικού τους, καθώς και της απουσίας οποιασδήποτε βαφής, οι πόρτες laminate δεν απαιτούν συντήρηση, δηλαδή δεν χρειάζεται να τρίβονται και να βάφονται εκ νέου ανά μερικά χρόνια, όπως οι ξύλινες πόρτες. Αντίθετα, διατηρούνται σαν καινούριες για χρόνια χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

 

Δείτε όλες τις επιλογές σε πόρτες laminate από τη Dreamy Kitchen και επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε ένας έμπειρος διακοσμητής μας να σας προτείνει την πιο ταιριαστή λύση για το σπίτι σας.