Πόρτες laminate ή ξύλινες; Τι πρέπει να γνωρίζετε για κάθε τύπο

Με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά σχεδίασης, υψηλή ανθεκτικότητα και μοντέρνα εμφάνιση υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών πόρτας εσωτερικού χώρου, κάτι που μπορεί να σας μπερδέψει αναφορικά με το τι θα πρέπει να διαλέξετε. Οι δύο βασικές κατηγορίες εσωτερικών πορτών για σπίτι είναι από laminate ή ξύλο. Ποια κατηγορία είναι, όμως, η καλύτερη για αυτό που ψάχνετε; Οι πόρτες laminate ή οι ξύλινες εσωτερικές πόρτες; Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου, για να ξέρετε με ακρίβεια ποιος είναι ο ιδανικός για το σπίτι σας.

Πόρτες laminate

Οι πόρτες από laminate είναι η τελευταία τάση στη σχεδίαση των πορτών και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί έχουν τέτοια ζήτηση. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν είναι τα παρακάτω:

  • Ομοιομορφία: Κάθε πόρτα laminate έχει εφέ ξύλου που είναι απόλυτα ομοιόμορφο σε όλες τις πόρτες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πόρτα φαίνεται ακριβώς η ίδια με τις υπόλοιπες. Έτσι, το σπίτι σας θα αποκτήσει μια πολύ κομψή και ενιαία εμφάνιση που θα δώσει συνέπεια στη διακόσμηση.
  • Ανθεκτικότητα: Οι πόρτες laminate έχουν πολύ ανθεκτικό φινίρισμα, κάτι που τις κάνει μια πρακτική επιλογή που θα παραμείνει σαν καινούρια για χρόνια.
  • Άμεση τοποθέτηση: Οι πόρτες αυτές είναι προκατασκευασμένες, κάτι που σημαίνει ότι έρχονται έτοιμες, χωρίς να χρειάζεται βαφή ή βερνίκι προτού τοποθετηθούν στο σπίτι. Έτσι, η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται γρήγορα και οικονομικά.
  • Σύγχρονα χρώματα: Οι πόρτες από laminate κατασκευάζονται σε πανέμορφους σύγχρονους χρωματικούς τόνους και συνδυάζονται ιδανικά με τον υπάρχοντα συνδυασμό χρωμάτων του σπιτιού σας.
  • Ανταγωνιστικές τιμές: Φυσικά, βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι αποτελούν μια πραγματικά προσιτή επιλογή, με πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πόρτες από ξύλο.

Ξύλινες πόρτες

Το βασικό πλεονέκτημα των πορτών από ξύλο γνωστές και ως λουστραριστές πόρτες είναι η φυσική τους ομορφιά και η οργανική αίσθηση που αποπνέουν, το μειονέκτημά τους όμως είναι η ακριβή τιμή τους. Για την υψηλή αισθητική τους, καλό είναι να γνωρίζετε τα παρακάτω:

  • Φυσική εμφάνιση: Μια ξύλινη πόρτα έχει στην επιφάνειά της τα νερά και τους κόκκους του αληθινού ξύλου που διαφέρουν από πόρτα σε πόρτα. Αν αυτή η παραλλαγή του ξύλου σας αρέσει, τότε τέτοιες πόρτες είναι ιδανικές για εσάς.
  • Ευελιξία: Μια ξύλινη πόρτα μπορείτε να την αγοράσετε ημιτελή, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε έπειτα το δικό βερνίκι που προτιμάτε. Αυτή η ευελιξία στο τελευταίο στάδιο είναι κάτι που δεν θα έχετε με την πόρτα από laminate.
  • Ποικιλία: Το φυσικό ξύλο σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να έχετε ποικιλία στο υλικό ανάλογα με το χρώμα, το στυλ και την τιμή που επιθυμείτε. Η βελανιδιά και η καρυδιά είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, όμως υπάρχουν πολλά ακόμα είδη ξύλων, για να διαλέξετε.
  • Πολυτέλεια: Η αίσθηση πολυτέλειας που δίνει το φυσικό ξύλο είναι η πλέον κατάλληλη για σπίτια με κλασική, βαριά διακόσμηση, όπου δίνεται μεγάλη σημασία στις περίτεχνες λεπτομέρειες.