Γιατί να επιλέξετε κουζίνα σε σχήμα Γ

κουζίνα σε σχήμα Γ

Οι κουζίνες μπορούν να σχεδιαστούν σε διάφορες διατάξεις και κάθε διάταξη εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό ανάλογα με τις συνολικές ανάγκες του σπιτιού. Μια από τις πιο αποτελεσματικές διατάξεις κουζίνας για το σύγχρονο σπίτι είναι η κουζίνα σε σχήμα Γ.

Οι κουζίνες σε σχήμα Γ σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε όλες τις δουλειές εύκολα και αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την εγκατάσταση συσκευών και ντουλαπιών κατά μήκος των τοίχων, ώστε να έχετε επαρκή αποθηκευτικό χώρο. Το σχήμα Γ στις κουζίνες έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα, όμως υπάρχουν και ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξετε.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στη συνέχεια.

Τι είναι η κουζίνα σε σχήμα Γ;

Πρόκειται για τη διάταξη κουζίνας, στην οποία τα ντουλάπια και οι συσκευές βρίσκονται σε δύο τοίχους, οπότε δημιουργείται ορθή γωνία μεταξύ τους. Έτσι, υπάρχει ελεύθερος χώρος με ανοιχτό σημείο στο κέντρο, ενώ παράλληλα υπάρχει επαρκής επιφάνεια για όλες τις καθημερινές εργασίες στην κουζίνα αλλά και τα γεύματα για όμορφες και άνετες οικογενειακές στιγμές.

Τι προσφέρει, όμως, η κουζίνα σε σχήμα Γ και γιατί να την επιλέξετε;

Ευκολία και ελευθερία κινήσεων

Τα πιό αποδωτικά έπιπλα κουζίνας είναι αυτά που μας κάνουν τη ζωή εύκολη, καθώς δεν μας φέρνουν εμπόδια στο να κινούμαστε στα βασικά σημεία που χρειαζόμαστε όταν μαγειρεύουμε. Δηλαδή μεταξύ του νεροχύτη, του φούρνου και του ψυγείου.

Οι κουζίνες σε σχήμα Γ κάνουν ακριβώς αυτό. Καθώς όλα τα απαραίτητα είναι συγκεντρωμένα σε δύο τοίχους που βρίσκονται ο ένας κάθετα στον άλλο, τα πάντα είναι κοντά. Έτσι, όποιος μαγειρεύει δεν χρειάζεται να διανύσει μεγάλες αποστάσεις ούτε βρίσκει εμπόδια στην προετοιμασία του γεύματος. Με λίγα λόγια, όλα είναι οργανωμένα και δεν χάνετε χρόνο σε άσκοπες κινήσεις.

κουζίνα σε σχήμα Γ

Πολλαπλές είσοδοι

Οι κουζίνες σε σχήμα Γ βρίσκονται σε γωνία και συνήθως έχουν δύο ανοιχτά άκρα, γεγονός που επιτρέπει διαφορετικές εισόδους και εξόδους. Αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία γίνεται πολύ απλά μέσα στο χώρο.

Μια κουζίνα με ελεύθερη ροή είναι ευεργετική καταρχάς όταν κάνετε τις δουλειές σας, καθώς δεν εμποδίζεστε από τίποτα, ενώ μπορούν να δουλέψουν και να κινηθούν και περισσότερα άτομα μέσα σε αυτή.

Είναι, όμως, πολύ βολική και στις στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Διότι όσο ο ένας μαγειρεύει, οι υπόλοιποι μπορούν να βρίσκονται κοντά του και να του κάνουν παρέα, ώστε να μη νιώθει απομονωμένος.

Ανοιχτή κουζίνα μαζί με το σαλόνι

Οι ανοιχτοί χώροι είναι το σήμα κατατεθέν στα σύγχρονα σπίτια και όχι άδικα. Με δεδομένο ότι το εμβαδόν των περισσότερων σπιτιών στην πόλη είναι πλέον μικρό, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργείται οπτικά μεγαλύτερη στενότητα χώρου με τοίχους και διαχωριστικά. Επομένως, η ενιαία κουζίνα με το σαλόνι θεωρείται must στο interior design τόσο για λόγους αισθητικής όσο και λειτουργικότητας.

Οι κουζίνες σχήματος Γ χρησιμοποιούν μόνο δύο τοίχους, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγουν φυσικά το χώρο. Επιπλέον, η διαδικασία προετοιμασίας των γευμάτων γίνεται πιο διασκεδαστική, ειδικά όταν έχετε καλεσμένους. Παράλληλα, μπορούν τα καθημερινά γεύματα να γίνονται στον πάγκο της κουζίνας, μέσα σε ένα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον που συνεχίζει φυσικά το σαλόνι.

Εξοικονόμηση χώρου

Αν ο ελεύθερος χώρος στο σπίτι δεν είναι μεγάλος, τότε η κουζίνα σε σχήμα Γ είναι εξαιρετική επιλογή. Καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι μία γωνία και δύο τοίχοι, τότε πρακτικά μπορεί να χωρέσει παντού.

Παράλληλα, οι πάγκοι και τα ντουλάπια μπορούν να προσαρμοστούν στο μήκος των τοίχων, οπότε η τελική διαμόρφωση μπορεί να γίνει από εσάς.

 

Το μόνο πρόβλημα της κουζίνας σε σχήμα Γ είναι ότι η διάταξη αυτή δεν μπορεί να δημιουργήσει μεγάλους χώρους. Συνεπώς, είναι αποτελεσματική σε μικρές και μεσαίες κουζίνες, όμως αν θέλετε μια πολύ μεγάλη κουζίνα, τότε δεν είναι η διάταξη που θα σας προτείναμε, ειδικά αν θέλετε να μαγειρεύουν πολλά άτομα ταυτόχρονα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σχεδιάσουμε την κουζίνα που θα καλύψει όλες τις αισθητικές και λειτουργικές σας ανάγκες ακριβώς όπως την έχετε ονειρευτεί!