Ποιο χρώμα να επιλέξετε για τον πάγκο της κουζίνας σας

λευκοσ παγκος κουζινας

Το χρώμα είναι ίσως το στοιχείο που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στα έπιπλα κουζίνας, περισσότερο και από το υλικό και τον σχεδιασμό τους. Τα χρώματα στους πάγκους κουζίνας, αλλά και στα ντουλάπια, τη νησίδα και το τραπέζι δίνουν ακριβώς τον χαρακτήρα που ψάχνουμε σε έναν χώρο, στον οποίο περνάμε τόσο χρόνο καθημερινά.

Φωτεινό, μοντέρνο, ανοιχτόκαρδο, ρετρό ή κλασικό στυλ; Οι επιλογές σε χρώματα για τον πάγκο κουζίνας που θα δημιουργήσουν το ύφος που επιθυμείτε είναι πολλές. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο σύγχρονες ιδέες και τους παράγοντες που πρέπει να σκεφθείτε, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα.

Ανοιχτά ουδέτερα χρώματα

Η πιο ασφαλής λύση είναι να επιλέξετε μια ανοιχτή απόχρωση και μάλιστα ουδέτερη που ταιριάζει με τα πάντα. Και αυτό επειδή το ανοιχτό χρώμα αντανακλά το φως και γενικά κάνει το έπιπλο και όλο τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Επιπλέον, ένας πάγκος σε τέτοιο χρώμα μπορεί να κάνει αντίθεση με ντουλάπια σε μια πιο ξεχωριστή απόχρωση.

Οι προτάσεις εδώ είναι συγκεκριμένες:

 • Λευκό για μοντέρνο στυλ που κάνει ξεχωριστή αντίθεση με ντουλάπια σε ανθρακί ή μαύρο χρώμα.
 • Φυσικό χρώμα ξύλου για ρουστίκ αίσθηση.
 • Γκρι για την απόλυτη industrial αισθητική.

Σκούρες μεγαλοπρεπείς αποχρώσεις

Στον αντίποδα, ένας πάγκος κουζίνας σε σκούρο χρώμα τραβάει την προσοχή και βέβαια είναι πιο βολικός, καθώς η καθημερινή βρομιά και οι δαχτυλιές δεν φαίνονται τόσο έντονα. Κάτι τέτοιο είναι ιδανικό για μεγάλες κουζίνες ή αν η κουζίνα είναι ενωμένη με το σαλόνι και επιζητούμε έναν τρόπο οπτικής οριοθέτησης.

Τα σκούρα χρώματα που σας προτείνουμε είναι:

 • Μαύρο που εκμοντερνίζει με ιδιαίτερο τρόπο τον χώρο.
 • Ανθρακί αν το μαύρο σας φαίνεται υπερβολικά σκούρο και εκκεντρικό.
 • Μπλε που είναι απόλυτα διαχρονικό και ιδιαίτερο.
 • Σκούρο καφέ στο χρώμα του ξύλου, για να δώσετε κλασικό τόνο στην κουζίνα σας. 

Σίγουρα, τέτοια σκούρα χρώματα θα πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάζονται με ανοιχτόχρωμες επιφάνειες, όχι μόνο στα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας, αλλά και στο δάπεδο και στους τοίχους.

Απροσδόκητα ζωηρά χρώματα

Η νέα τάση στις κουζίνες είναι να προσελκύουμε την προσοχή σε κάποιο statement κομμάτι με ιδιαίτερο, φωτεινό χρώμα. Αυτό μπορεί να είναι η νησίδα, οι καρέκλες γύρω από το τραπέζι αλλά και ο πάγκος.

Η λογική είναι ότι τα υπόλοιπα έπιπλα παραμένουν σε ουδέτερη απόχρωση, ώστε να δημιουργείται ένα αρμονικό αποτέλεσμα που δεν κουράζει. Ο πάγκος, όμως, δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο, είτε η κουζίνα είναι κλασική είτε μοντέρνα.

Τα πιο δημοφιλή χρώματα για κάτι τέτοιο είναι:

 • Πράσινο, το οποίο ειδικά στις παστέλ αποχρώσεις είναι ήπιων τόνων και συνιστάται ακόμα και σε πάγκους με μεγάλη επιφάνεια.
 • Πορτοκαλί που ταιριάζει άψογα με ζεστά χρώματα (καφέ, μπεζ, λαδί) σε κουζίνες κάθε στυλ.
 • Κίτρινο που κάνει υπέροχη αντίθεση με το γκρι σε έναν απόλυτα μοντέρνο συνδυασμό.
 • Σάπιο μήλο ως μια ζεστή εναλλακτική στο κόκκινο που θεωρείται υπερβολικά έντονο.
 • Γαλάζιο για τους λάτρεις του ρετρό που δένει εξαιρετικά με το ανοιχτό καφέ του ξύλου.

 

Συμπερασματικά, στην επιλογή του χρώματος του πάγκου αυτό που έχει σημασία είναι το μέγεθος της κουζίνας, η επιλογή των χρωμάτων στα υπόλοιπα έπιπλα και γενικά το πώς θέλουμε να διαμορφώσουμε τον χώρο και σε τι θέλουμε να δώσουμε έμφαση.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για να συζητήσουμε όλες σας τις επιλογές και να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας!