Τι χρώμα ντουλάπια κουζίνας να διαλέξω για μια ξεχωριστή κουζίνα

χρώματα νουλαπιών κουζίνας

Το χρώμα για τα ντουλάπια κουζίνας που θα διαλέξετε παίζει σημαντικό ρόλο στο χαρακτήρα της κουζίνας. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε κάποια χρώματα που είναι διαχρονικά, συνδυάζονται με πολλά άλλα χρώματα, αλλά δίνουν και ένα ξεχωριστό ύφος στο χώρο σας. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά από εξαιρετικά χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε για τα ντουλάπια της κουζίνας σας, και θα αναφέρουμε τι προσφέρει κάθε χρώμα στον χώρο σας με τι συνδυάζεται, αλλά και ποια είναι τα μειονεκτήματά τους.

Μπλε ντουλάπια

μοντέρνα έπιπλα κουζίνας με μπλέ ντουλάπια
Μοντέρνα κουζίνα με μπλέ ντουλάπια – Κρίταμος

Το μπλε είναι ένα χρώμα που προσδίδει ηρεμία και δροσιά στην κουζίνα. Ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξετε, μπορείτε να δημιουργήσετε από μια κλασική μέχρι μια πιο μοντέρνα ατμόσφαιρα. Οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας, ενώ οι ανοιχτές αποχρώσεις φέρνουν φρεσκάδα και φως. Μιας και έχει πολλές αποχρώσεις το μπλε είναι ένα πολύ καλό χρώμα για ντουλάπια κουζίνας που μπορείτε να διαλέξετε.

Πλεονεκτήματα:

 • Δημιουργεί ηρεμία και δροσιά.
 • Προσφέρει μια κομψή και πολυτελή αίσθηση.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να κάνει το χώρο να φαίνεται μικρότερος, ιδιαίτερα οι σκούρες αποχρώσεις.

Πράσινα ντουλάπια

κλασική κουζίνα με πράσινα ντουλάπια και ξύλινο πάγκο
Κλασική κουζίνα με πράσινα ντουλάπια – Ντάλια

Το πράσινο είναι ένα χρώμα που συνδέεται με τη φύση και την αρμονία. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να φέρουν μια φυσική και χαλαρωτική αίσθηση στην κουζίνα τους. Το ανοιχτό πράσινο μπορεί να προσδώσει φρεσκάδα και ζωντάνια, ενώ το σκούρο πράσινο δίνει μια αίσθηση βάθους και σταθερότητας. Επίσης το πράσινο μπορεί να συνδυαστεί με πολλά χρώματα.

Πλεονεκτήματα:

 • Προσδίδει φυσική και χαλαρωτική αίσθηση.
 • Ταιριάζει με πολλά άλλα χρώματα και υλικά.

Μειονεκτήματα:

 • Οι πολύ έντονες αποχρώσεις μπορεί να κουράσουν τα μάτια.

Κίτρινο

Το κίτρινο είναι το χρώμα της χαράς και της ενέργειας. Μια κουζίνα με κίτρινα ντουλάπια μπορεί να φαίνεται φωτεινή και φιλόξενη, ιδανική για χώρους όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια. Είναι ένα χρώμα που συνδυάζεται εξαιρετικά με ξύλινα έπιπλα και λευκά αντικείμενα. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα χρώματα για ντουλάπια κουζίνας, αν έχετε μικρή κουζίνα, καθώς κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Στα αρνητικά του, όπως και με το πράσινο χρώμα, αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες επιφάνειες μπορεί να κουράσει το μάτι.

Πλεονεκτήματα:

 • Προσδίδει ζωντάνια και ευχάριστη αίσθηση.
 • Φωτίζει τον χώρο, κάνοντάς τον πιο ευρύχωρο.

Μειονεκτήματα:

 • Οι πολύ έντονες αποχρώσεις μπορεί να είναι κουραστικές σε μεγάλη επιφάνεια.

Γκρι ντουλάπια

Μοντέρνο έπιπλο κουζίνας με γρι ντουλάπια Πιπερόριζα
Μοντέρνα κουζίνα με γρι ντουλάπια – Πιπερόριζα

Το γκρι είναι ένα διαχρονικό και ευέλικτο χρώμα που ταιριάζει σε κάθε στυλ κουζίνας. Οι ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι δημιουργούν μια μοντέρνα και κομψή αίσθηση, ενώ οι σκούρες αποχρώσεις προσδίδουν βάθος και σοβαρότητα. Το γκρι είναι επίσης μια εξαιρετική βάση για συνδυασμούς με άλλα χρώματα. Γι’αυτούς τους λόγους το γκρι είναι ένα ιδανικό χρώμα για ντουλάπια κουζίνας.

Πλεονεκτήματα:

 • Διαχρονικό και ευέλικτο.
 • Συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα και υλικά.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να φαίνεται ψυχρό αν δεν συνδυαστεί σωστά με ζεστές αποχρώσεις.

Καφέ

Γιασεμί: Μοντέρνο έπιπλο κουζίνας με καφέ ντουλάπια
Μοντέρνα κουζίνα με καφέ ντουλάπια – Γιασεμί

Το καφέ είναι το χρώμα της γήινης αίσθησης και της ζεστασιάς. Οι κουζίνες με καφέ ντουλάπια μπορούν να δημιουργήσουν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το καφέ ταιριάζει ιδανικά με ξύλινα στοιχεία και φυσικά υλικά, προσφέροντας έναν κλασικό και διαχρονικό χαρακτήρα και συνδυάζεται με κλασικές κουζίνες. Εάν ωστόσο χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια που δεν έχουν αρκετό φυσικό φωτισμό, μπορεί ο χώρος να φαίνεται πολύ σκοτεινός.

Πλεονεκτήματα:

 • Προσδίδει ζεστασιά και φιλόξενη αίσθηση.
 • Ιδανικό για κλασικό και ρουστίκ στυλ.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο σκοτεινός αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες επιφάνειες.

Λευκό

Κύμινο: Κλασικό Έπιπλο Κουζίνας με λευκά ντουλάπια
Κλασικό Έπιπλο Κουζίνας με λευκά ντουλάπια – Κύμινο

Το λευκό είναι το απόλυτο χρώμα για να δημιουργήσετε μια καθαρή και φωτεινή κουζίνα, και γι’αυτό θεωρείται το τέλειο χρώμα για ντουλάπια κουζίνας. Είναι ιδανικό για μικρούς χώρους, καθώς τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι. Το λευκό προσφέρει μια αίσθηση καθαριότητας και τάξης, και είναι εξαιρετικά ευέλικτο για συνδυασμούς με άλλα χρώματα και έπιπλα, όπως πάγκους κουζίνας. Ωστόσο, είναι ένα “απαιτητικό” χρώμα, καθώς θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, αφού οι λεκέδες φαίνονται πάνω στο λευκό χρώμα.

Δείτε ακόμα: Πως να επιλέξεις πάγκο κουζίνας αν έχεις λευκά ντουλάπια

Πλεονεκτήματα:

 • Προσδίδει φρεσκάδα και φωτεινότητα.
 • Κάνει τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Μειονεκτήματα:

 • Δείχνει εύκολα λεκέδες και βρωμιά.

Μαύρο

Κόλιανδρος: Μοντέρνο έπιπλο κουζίνας με μαύρα ντουλάπια
Μοντέρνο έπιπλο κουζίνας με μαύρα ντουλάπια – Κόλιανδρος

Το μαύρο είναι ένα τολμηρό και κομψό χρώμα που προσδίδει έναν αέρα πολυτέλειας και σύγχρονης αισθητικής στην κουζίνα. Συνδυάζεται με μοντέρνα έπιπλα κουζίνας και είναι ιδανικό για μεγάλους και φωτεινούς χώρους, καθώς μπορεί να κάνει την κουζίνα να φαίνεται πιο μικρή. Το μαύρο συνδυάζεται εξαιρετικά με μεταλλικά και ξύλινα στοιχεία.

Πλεονεκτήματα:

 • Προσδίδει κομψότητα και πολυτέλεια.
 • Συνδυάζεται άριστα με διάφορα υλικά.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να κάνει τον χώρο να φαίνεται μικρότερος και πιο σκοτεινός.

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, το χρώμα για τα ντουλάπια κουζίνας που θα διαλέξετε είναι προσωπική υπόθεση και εξαρτάται από το γούστο σας και την αίσθηση που θέλετε να δημιουργήσετε στο χώρο. Αν θέλετε ο χώρος σας να φαίνεται μεγαλύτερος, διαλέξτε κίτρινο ή λευκό χρώμα. Αν θέλετε να συνδυάσετε πολλά χρώματα στην κουζίνα σας διαλέξτε γκρι ή πράσινα ντουλάπια, ενώ αν θέλετε ένα κλασικό και κομψό στυλ, τότε το χρώμα που πρέπει να επιλέξετε είναι το μπλε ή το μαύρο. Επιλέξτε το ιδανικό χρώμα για την κουζίνα σας, και δημιουργήστε έναν χώρο μέσα στον οποίο θα σας αρέσει να περνάτε χρόνο.