Έπιπλα κουζίνας: 4 περιπτώσεις που πρέπει να τα αντικαταστήσετε

 

Υπάρχουν σπίτια, τα οποία δεν έχουν ανακαινιστεί ποτέ ή έχουν ανακαινιστεί μόνο εξωτερικά. Υπάρχουν μερικά, τα οποία ανακαινίζονται κάθε 20 ή 30 χρόνια και άλλα, τα οποία δεν χρειάζονται παρά ελάχιστες παρεμβάσεις. Το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι παρατηρήσεις δεν ισχύουν στις κουζίνες. Η ανακαίνιση κουζίνας είναι κάτι που στατιστικά γίνεται πολύ συχνότερα σε σχέση με άλλες εργασίες στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Αφενός επειδή τα αισθητικά πρότυπα στα έπιπλα κουζίνας αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις τάσεις στο interior design των σαλονιών ή των υπνοδωματίων. Αφετέρου επειδή τα έπιπλα στην κουζίνα καθώς και οι εγκαταστάσεις μέσα σε αυτή υπόκεινται σε μεγαλύτερη φθορά σε σχέση με ένα δωμάτιο χωρίς υγρασία και με ελάχιστη χρήση.
Το θέμα είναι πώς θα καταλάβετε ότι μια ανακαίνιση στην κουζίνα είναι απαραίτητη. Αυτό είναι σε πολλές περιπτώσεις αρκετά υποκειμενικό θέμα, όμως υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά κριτήρια που θα σας πείσουν ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα έπιπλα της κουζίνας σας με πιο καινούρια.

 

Δεν έχετε πού να βάλετε τα διάφορα πράγματα

Οι σύγχρονες και μοντέρνες κουζίνες δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στους αποθηκευτικούς χώρους, αφού αυτό απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες. Αν, λοιπόν, αισθάνεστε ότι στην υπάρχουσα κουζίνα σας δεν έχετε πού να βάλετε τα διάφορα σκεύη και τα αναλώσιμα και βλέπετε να στοιβάζονται αυτά πάνω στο τραπέζι και γενικά σε χώρους που χαλούν την αισθητική του χώρου, τότε ήρθε η ώρα να δώσετε βάση στη λειτουργικότητα. Στα καινούρια έπιπλα κουζίνας, οι αποθηκευτικοί χώροι που αξιοποιούν και το τελευταίο διαθέσιμο εκατοστό αποτελούν προτεραιότητα που θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας με έναν τρόπο που δεν φαντάζεστε!

Υπάρχει θέμα ασφάλειας

Τα ατυχήματα που γίνονται στην κουζίνα είναι όχι μόνο τα περισσότερα μέσα στο σπίτι αλλά και τα πιο επικίνδυνα. Αν τα πλακάκια στο δάπεδο έχουν φαγωθεί και έχουν γίνει ολισθηρά, αν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις δε λειτουργούν σωστά ή αν τα ράφια και τα ντουλάπια είναι τόσο φορτωμένα που με κάθε άνοιγμά τους υπάρχει κίνδυνος σοβαρών πτώσεων, τότε καλό είναι να προτιμήσετε έπιπλα που κουζίνας που προσέχουν ιδιαίτερα την ασφάλεια. Ιδιαίτερα αν έχετε στο σπίτι μικρά παιδιά, μηχανισμοί, όπως η επιβράδυνση του κλεισίματος του ντουλαπιού, είναι απαραίτητοι, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Δεν έχετε καμία όρεξη να μαγειρέψετε

Η μαγειρική είναι τέχνη και μπορεί να προσφέρει υπέροχες στιγμές δημιουργίας αλλά και αναμνήσεις, όταν όλη η οικογένεια θα απολαμβάνει το νόστιμο φαγητό που πηγαίνει την οικειότητα σε άλλο επίπεδο. Σίγουρα, η ρουτίνα και οι τρελοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν βοηθούν στο να χαλαρώσετε μαγειρεύοντας, γιατί απλά το αισθάνεστε ως υποχρέωση. Όμως, σε αυτό το συναίσθημα συμβάλλει συχνά και μια καταθλιπτική, παλιά και άβολη κουζίνα. Αν μέσα σε αυτή νιώθετε να πνίγεστε, να μη βρίσκετε τίποτα ωραίο και κάθε τι να σας ξεβολεύει, τότε θα πρέπει να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και το σπίτι σας. Άλλωστε, το να έχουμε καλή διάθεση μέσα στον προσωπικό μας χώρο δεν είναι πολυτέλεια αλλά ουσιώδες μέρος της ζωής μας.

Σκέφτεστε να νοικιάσετε ή να πουλήσετε το σπίτι

Η ανακαίνιση κουζίνας είναι μια επένδυση, η οποία θα σας βοηθήσει να πετύχετε πολύ καλύτερη τιμή στο ενοίκιο ή στο τίμημα της πώλησης. Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι η κουζίνα είναι από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζει κανείς σε ένα σπίτι, στο οποίο πρόκειται να μείνει. Μια παλιά κουζίνα απλώς θα αποτρέψει τον ενδεχόμενο ενοικιαστή ή αγοραστή και θα ρίξει πολύ την τιμή που θα καταφέρετε να πετύχετε.