Κλασικά έπιπλα κουζίνας: 4 αθάνατα κομμάτια που θα δώσουν πρωτότυπο στυλ στο χώρο

Κλασική κουζίνα με καφέ μπάγκο και ράφια

Τα κλασικά έπιπλα κουζίνας έχουν ορισμένα πολύ χαρακτηριστικά στοιχεία. Βγαίνουν σε ουδέτερα θερμά χρώματα, όπως το μπεζ και το καφέ, και έχουν περίτεχνα φινιρίσματα που τους δίνουν έναν αριστοκρατικό και επιβλητικό τόνο. Από την άλλη, μια κλασική κουζίνα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πολλά παραπάνω πράγματα που συνθέτουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που γοητεύει με τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της. Αν θέλετε να δώσετε ένα πρωτότυπο στυλ σε μια κλασική κουζίνα, δεν αρκεί, όμως, να έχετε μόνο κλασικά ντουλάπια σε ένα ταιριαστό χρώμα. Χρειάζεται να κάνετε και το κάτι παραπάνω που θα δώσει χαρακτήρα στην κουζίνα και θα αναδείξει το ξεχωριστό σας γούστο.

Με τα παρακάτω διαχρονικά κομμάτια, τα οποία ταιριάζουν σε κάθε κλασική διακόσμηση, θα φτιάξετε την κουζίνα των ονείρων σας.

Μασίφ τραπέζι

Ένα καλό τραπέζι είναι το επίκεντρο σε όλες τις κλασικές κουζίνες. Ένα ξύλινο μασίφ τραπέζι δίνει το στίγμα του δεσπόζοντας στο χώρο και προσκαλώντας όλους γύρω του σε όμορφες οικογενειακές στιγμές. Σε πολλές μοντέρνες κουζίνες, προτιμάται ένας πάγκος ή η νησίδα, για να λειτουργεί ως τραπέζι, όμως ένα τραπέζι με ξύλο υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητο σε μια κλασική κουζίνα, στην οποία άλλωστε προτιμώνται οι πιο παραδοσιακές επιλογές.

Κλασική κουζίνα από καφέ ξύλο

Πολυθρόνα

Μια πολυθρόνα στην κουζίνα δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη, γιατί είναι ένα απροσδόκητο έπιπλο που δεν περιμένει κανείς να δει σε έναν διεκπεραιωτικό χώρο. Είτε σε κλασικές πολυτελείς γραμμές, είτε σε λιτό σχεδιασμό, μια πολυθρόνα ή μια μπερζέρα είναι μια καλή λύση, για να αποκτήσει η κουζίνα χρώμα και μια σοφιστικέ αύρα, ξεφεύγοντας από την συνηθισμένη της χρήση. Ακόμα και σε μικρές κουζίνες, η πολυθρόνα σε μια γωνιά κάνει το χώρο να δείχνει ενδιαφέρων και μπορεί να είναι σε πλήρη αρμονία με τις καρέκλες του τραπεζιού.

Διακριτική πολυθρόνα στη κουζίνα

Πολυέλαιος

Ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε κάθε χώρο, όμως ειδικά στην κουζίνα πρέπει να επιτελεί διπλό ρόλο. Από τη μία, να φωτίζει επαρκώς για το μαγείρεμα και την κατανάλωση του φαγητού και από την άλλη, να δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα. Ο πολυέλαιος είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις κλασικές κουζίνες, καθώς ταιριάζει με την αισθητική τους και γίνεται ένα ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει θερμό αλλά δυνατό φως.

Κλασική κουζίνα με πολυέλαιο

Μαρμάρινος πάγκος

Τα πολυτελή υλικά είναι απαραίτητα σε μια κλασική κουζίνα. Γρανίτης, χαλαζίας, ξύλο και μάρμαρο είναι οι προφανείς επιλογές. Ένας μεγάλος πάγκος πρέπει να υπάρχει σε κάθε κουζίνα, για να γίνεται ευκολότερη η προετοιμασία του φαγητού. Αν είναι από μάρμαρο, τότε θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός αλλά και σύγχρονος. Επιπλέον, το μάρμαρο είναι πολύ ανθεκτικό, καθαρίζεται εύκολα και πρόκειται για μια διαχρονική επιλογή που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Κλασικό έπιπλο κουζίνας της σειρά Rebecca από την Dreamy Kitchen