Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει τις ιταλικές κουζίνες διάσημες σε όλο τον κόσμο;

Ιταλική κουζίνα Frida της Dreamy Kitchen

Οι ιταλικές κουζίνες αποτελούν συνώνυμο των καλύτερων επίπλων και συσκευών κουζίνας που μπορεί να επιλέξει κανείς. Είναι ιδιαίτερα αγαπητές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης σε όσους γνωρίζουν από υψηλό design και καταλαβαίνουν την αξία του να επενδύσει κανείς στην πολυτέλεια και τη λειτουργικότητα σε έναν τόσο χρήσιμο χώρο, όπως η κουζίνα. Στο χώρο, στον οποίο μαγειρεύουμε και περνούμε πολλές ώρες με την οικογένειά μας σε καθημερινή βάση. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τις ιταλικές κουζίνες τόσο γνωστές σε όλο τον κόσμο με ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς σε σπίτια αλλά και χώρους εστίασης;

Αισθητική υψηλού επιπέδου

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των ιταλικών επίπλων κουζίνας είναι πως διαθέτουν ένα απαράμιλλο στυλ, όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει η αισθητική των Ιταλών σε όλα τα επίπεδα. Στη μόδα, τα αυτοκίνητα, τη διακόσμηση, το ιταλικό design δημιουργεί πάντα ένα σύνολο υψηλής αισθητικής. Το στυλ αυτό μπορεί να είναι μοντέρνο ή κλασικό, το σίγουρο είναι πάντως ότι είναι διαχρονικό και συνάδει με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές εσωτερικής διακόσμησης παγκοσμίως.

 

Ιταλική κουζίνα της Dreamy Kitchen από την συλλογή Glass
Μοντέρνα Ιταλική κουζίνα της σειράς Glass από την Dreamy Kitchen.

Πρωτότυπο design

Εκτός, όμως, από καλαίσθητο, το design της ιταλικής κουζίνας είναι και πρωτοπόρο, θέτοντας συνεχώς νέους αισθητικούς και λειτουργικούς κανόνες. Με τις ιταλικές κουζίνες μπορούμε να πειραματιστούμε γνωρίζοντας πώς τίποτα δεν θα είναι άσχημο ή υπερβολικό. Η καινοτομία και η εκκεντρικότητα συνδυάζονται άριστα με το κλασικό με έναν ξεχωριστό τρόπο, όπως μόνο οι Ιταλοί σχεδιαστές γνωρίζουν. Οι μοντέρνες ιταλικές κουζίνες που σήμερα φαντάζουν πρωτότυπες και με εντελώς ξεχωριστό στυλ είναι ο καμβάς, πάνω στον οποίο θα κινηθούν όλες οι κουζίνες των επόμενων ετών, ώστε τελικά το ιταλικό μοντέρνο design να είναι πάντα στο επίκεντρο της μόδας.

 

Ιταλική κουζίνα της Dreamy Kitchen της συλλογής Pentha

Μοντέρνα Ιταλική κουζίνα της σειράς Pentha από την Dreamy Kitchen.

Άριστη ποιότητα και ανθεκτικότητα

Υπάρχει ένας διαδεδομένος μύθος ότι τα ιταλικά προϊόντα είναι μεν όμορφα, αλλά δεν είναι ανθεκτικά. Οι ιταλικές κουζίνες, όμως, καταφέρνουν να μας πείσουν για το αντίθετο, αφού συνδυάζουν άριστη ποιότητα με εξαιρετική ομορφιά. Τα ιταλικά έπιπλα κουζίνας αποτελούν εγγύηση ότι κάθε τι θα δουλεύει με τον πιο σύγχρονο τρόπο, όλες οι κατασκευές θα είναι απόλυτα στιβαρές και η άριστη λειτουργία θα μας συντροφεύει για χρόνια χωρίς καμία βλάβη και κανένα ψεγάδι.

 

Ιταλική κουζίνα της Dreamy Kitchen συλλογής Gioiosa

Κλασική Ιταλική κουζίνα της σειράς Gioiosa από την Dreamy Kitchen.

Λειτουργικότητα και ευχρηστία

Ένα πολύ σπουδαίο χαρακτηριστικό των Ιταλών σχεδιαστών σε όλους τους τομείς είναι ότι πετυχαίνουν πάντα να δημιουργούν κατασκευές που διακρίνονται για την ευχρηστία τους και την υψηλή λειτουργικότητά τους. Αξιοποίηση ακόμα και του τελευταίου εκατοστού ελεύθερου χώρου, έξυπνες λύσεις για ασφαλή αποθήκευση, λιτές γραμμές που κάνουν κάθε δουλειά στην κουζίνα παιχνιδάκι και λειτουργικές προσθήκες για το σύγχρονο άνθρωπο είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που εξηγούν γιατί είναι τόσο απλό να ζεις και να μαγειρεύεις σε μια ιταλική κουζίνα.

 

Ιταλική κουζίνα της Dreamy Kitchen συλλογής Zetasei

Μοντέρνα Ιταλική κουζίνα της σειράς Zetasei από την Dreamy Kitchen.