Τα 5 χαρακτηριστικά που έχουν οι κλασικές κουζίνες και τις λατρεύουμε

Κλασική κουζίνα από καφέ ξύλο

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς διακοσμητής, για να καταλάβει αν του αρέσει ή δεν του αρέσει ένας χώρος. Ο χαρακτήρας του, η αίσθηση που αποπνέει, η θαλπωρή και η λειτουργικότητα είναι στοιχεία που τα νιώθει κανείς αμέσως. Από την άλλη, αν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτό που δίνει το στυλ σε έναν χώρο, τότε παίρνουμε ιδέες, για να φτιάξουμε κι εμείς το σπίτι των ονείρων μας.

Οι κλασικές κουζίνες χαρακτηρίζονται από μια αρχοντιά και ζεστασιά που δύσκολα μπορεί κανείς να προσπεράσει. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει μια καλά σχεδιασμένη και ποιοτική κλασική κουζίνα να δείχνει τόσο θελκτική;

Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να αναζητάτε σε μια κουζίνα με κλασικά έπιπλα, για να μη χορταίνετε να περνάτε χρόνο σε αυτή παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Γήινες αποχρώσεις

Η θερμότητα των χρωμάτων προκύπτει από τους γήινους τόνους τους που μας φέρνουν ηρεμία και γαλήνη. Το καφέ είναι μια σταθερή επιλογή, η οποία όμως είναι ιδανική για μεγάλες κουζίνες, όπου η αίσθηση του αχανούς πρέπει να μειωθεί.

Σε πιο μικρές κουζίνες, ταιριάζουν πιο ανοιχτές αποχρώσεις, όπως μπεζ ή ακόμα και άσπρο συνδυασμένο με τις κατάλληλες πιο σκούρες πινελιές, ώστε να επιτυγχάνεται η επιθυμητή αντίθεση.

Πολυτελή υλικά

Κλασική κουζίνα χωρίς μια δόση πολυτέλειας δεν γίνεται. Μάρμαρο, χαλαζίας και γρανίτης είναι κάποια από τα πιο όμορφα και συγχρόνως ανθεκτικά υλικά που χρησιμοποιούνται στις κουζίνες, για να τους προσδώσουν έναν αριστοκρατικό τόνο που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Στον πάγκο, το δάπεδο και τον νεροχύτη, αυτά τα υλικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μεταμορφώσουν ακόμα και την πιο απλή κουζίνα.

Περίτεχνες λεπτομέρειες

Αν θέλαμε να πούμε ένα στοιχείο που διαφοροποιεί την κλασική από τη μοντέρνα κουζίνα, αυτό θα ήταν οι περίτεχνες και καλά δουλεμένες λεπτομέρειες. Τα εντυπωσιακά φινιρίσματα και τα επιβλητικά ντουλάπια κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αποδεικνύοντας ότι με τη σωστή ισορροπία το πλουσιοπάροχο δεν γίνεται βαρύ, αλλά εντυπωσιακό.

Συνδυασμένη απλότητα

Φυσικά, για να μην προκύψει ένα υπερβολικό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο με όλα τα παραπάνω να γίνεται ο ιδανικός συνδυασμός με την απλότητα. Όταν οι πάγκοι και τα ντουλάπια υπηρετούν τη λεπτομέρεια και τον εντυπωσιασμό, τότε όλα τα υπόλοιπα πρέπει να παραμένουν απλά.

Αυτός είναι και ο λόγος που το δάπεδο και τα πλακάκια στον τοίχο είναι συνήθως μονόχρωμα. Επιπλέον, χρειάζεται προσοχή και στα υπόλοιπα στοιχεία της κουζίνας, όπως ο φωτισμός και τα υφάσματα, ώστε το σύνολο να αναδίδει την ηρεμία που θέλουμε.

Vintage πινελιές

Το vintage έρχεται σε άψογη αρμονία με το κλασικό, γεμίζοντάς μας νοσταλγία. Δεν υπάρχει καλύτερο στυλ, για να εντάξετε σε μια κλασική κουζίνα. Από τις συσκευές και τα σερβίτσια μέχρι τα υφάσματα στις κουρτίνες και τα τραπεζομάντηλα, το vintage είναι αυτό που θα φέρει την αθωότητα και τη διαχρονικότητα που αναζητάμε.

Δείτε όλα μας τα σχέδια σε κλασικές κουζίνες και φτιάξτε την κουζίνα των ονείρων σας στον καλύτερο συνδυασμό υψηλής ποιότητας και προσιτών τιμών.