Ανακαίνιση κουζίνας: Οι τάσεις που ξεχωρίζουν για το 2021

Η ανακαίνιση κουζίνας είναι μία από τις πιο καθοριστικές εργασίες σε ένα σπίτι, που επηρεάζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική του εμφάνιση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Κάθε χρονιά οι τάσεις στην ανακαίνιση της κουζίνας αλλάζουν, άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη.

Το 2021 οι τάσεις που έρχονται από το εξωτερικό δείχνουν ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργικότητα και την ομορφιά του χώρου. Καθώς πλέον περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι, η κουζίνα γίνεται το μέρος, όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Έτσι, αυτό που θέλουμε είναι να νιώθουμε άνετα και ευχάριστα σε αυτή. 

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τις κυριότερες από τις τάσεις που θα κάνουν αυτούς τους στόχους εφικτούς, ώστε να αρχίσετε από τώρα να ονειρεύεστε τη νέα σας κουζίνα.

Σκούροι χρωματισμοί

Η αντίθεση αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της διακόσμησης, για να αναδείξει έναν χώρο με τον καλύτερο τρόπο. Οπωσδήποτε, τα ανοιχτά χρώματα είναι ιδανικά για μια μικρή κουζίνα, όμως ακόμα και ο πιο στενός χώρος μπορεί να προσθέσει κάποιες χρωματικές αντιθέσεις με σκούρες πινελιές, π.χ. πλακάκια σε χρώματα όπως μαύρο, ανθρακί ή μπλε, μάρμαρο σε σκούρο πράσινο ή μαύρο στους πάγκους ή στο νεροχύτη ή σκαμπό σε αντίστοιχα χρώματα.

Ντουλάπια με καθαρές γραμμές

Η τάση του minimal για έπιπλα κουζίνας συνεχίζεται με ακόμα εντονότερους ρυθμούς. Ντουλάπια που κάνουν την κουζίνα να δείχνει ενιαία, με ελάχιστα ορατά σημεία προς τα έξω, χωρίς χερούλια και άψογη εφαρμογή μεταξύ τους σε ένα ενιαίο σύνολο είναι το κύριο trend που διεκδικεί ολοένα και περισσότερο τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις μοντέρνες κουζίνες.

Νησίδα σε πολλαπλά επίπεδα

Η νησίδα παίζει κυρίαρχο ρόλο σε κάθε κουζίνα και σας την προτείνουμε, εφόσον έχετε τον χώρο. Όχι μόνο σας δίνει έξτρα χώρο αποθήκευσης και προετοιμασίας των γευμάτων, αλλά ταυτόχρονα τραβάει τα βλέμματα και δίνει χαρακτήρα στην κουζίνα. Πλέον, η τάση είναι η νησίδα να αποκτάει πολλαπλά επίπεδα τόσο σε οπτικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Έτσι, έχει περισσότερο συρτάρια, ντουλάπια και πιθανώς ράφια, με κάθε επίπεδο να έχει τη δική του χρησιμότητα.

Μια διαφορετική προσέγγιση στα θερμά χρώματα

Μπορεί τα ψυχρά χρώματα, όπως το γκρι, να αποτελούν την πρώτη μας επιλογή, ειδικά όταν σκεφτόμαστε μια μοντέρνα κουζίνα, όμως τα θερμά χρώματα με τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που προσφέρουν επιστρέφουν. Μάλιστα, έρχονται στο προσκήνιο και ενδιαφέρουσες αποχρώσεις πέρα από τις κλασικές, όπως το κόκκινο του κρασιού, το βαθύ πράσινο και το καφέ ταμπά.

Ο χώρος των πλακιδίων

Ο χώρος, όπου τοποθετούνται τα πλακίδια, δηλαδή ο ελεύθερος τοίχος μεταξύ των πάνω και των κάτω ντουλαπιών, είναι το σημείο όπου πλέον οι διακοσμητές μπορούν να δημιουργήσουν. Τα κλασικά πλακίδια σε ουδέτερα χρώματα αντικαθίστανται από μικρά πλακίδια σε διάφορα μοτίβα και χρώματα, συνιστώντας ένα ξεχωριστό μωσαϊκό, ή επιλέγονται ενιαία υλικά, όπως το μάρμαρο και ο γρανίτης.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να αποτυπωθεί το γούστο σας στην κουζίνα σε συνδυασμό με προσοχή στη λειτουργικότητα και την άνεση της κουζίνας. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας κάνουμε καινοτόμες προτάσεις, για να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας σε άριστη ποιότητα και προσιτή τιμή.