Ντουλάπες υπνοδωματίου – Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη

ντουλαπες υπνοδωματιου

 

Το να διαλέξει κάποιος το σωστό έπιπλο για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο του, είναι πολύ σημαντικό καθώς μέσα από αυτό παρέχεται μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στο χώρο. Μπορεί να μην δίνουμε τόσο μεγάλη βάση στην επιλογή της ντουλάπας για το υπνοδωμάτιο μας, αυτό δεν θα πρέπει όμως να συμβαίνει διότι η ντουλάπα αποτελεί βασικό στοιχείο διακόσμησης του συγκεκριμένου δωματίου.

 

Ντουλάπες υπνοδωματίου – τα υλικά κατασκευής

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το εάν η ντουλάπα υπνοδωματίου θα είναι κτιστή ή ανεξάρτητη. Εάν ο χώρος είναι αρκετά μικρός τότε θα ήταν προτιμότερο η ύπαρξη ανεξάρτητης ντουλάπας, καθώς οι ανεξάρτητες ντουλάπες μπορούν να μετακινηθούν αλλάζοντας έτσι και όλη την διακόσμηση. Σε μεγαλύτερους χώρους οι πιο κατάλληλες είναι οι κτίστες ντουλάπες με τα πολλά ράφια, οι οποίες αποδίδουν ευχρηστία και λειτουργικότητα. Επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε εάν ο χώρος προϋποθέτει την ύπαρξη συρόμενης ή ανοιγόμενης ντουλάπας.

Ποια τα υλικά για την κατασκευή της ντουλάπας;

Ο βακελίτης αποτελεί την πιο σωστή επιλογή με βάση το κόστος και την ποιότητα. Πρόκειται για σανίδες κατασκευασμένες από υλικά που προσομοιάζουν το ξύλο.
Ο καπλαμάς κατασκευάζεται όπως και ο βακελίτης, αλλά εδώ τα φύλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για όσους θέλουν μασίφ ντουλάπα αλλά δεν διαθέτουν μεγάλο budget.

 

Η μελαμίνη είναι ποιοτικά πιο κάτω από τον βακελίτη, ενώ με αυτό το υλικό φτιάχνονται τα συρτάρια.
Επιφάνειες με λάκα. Μια πρόταση η οποία είναι ιδανική εάν θέλετε η ντουλάπα να έχει την ίδια απόχρωση με τους τοίχους. Η λάκα κυκλοφορεί σε όλες τις αποχρώσεις.
Μασίφ ξύλο. Πάντα στη μόδα ενώ το κόστος είναι πολύ ακριβό. Εδώ η ντουλάπα είναι φτιαγμένη αποκλειστικά από ξύλο όπως κερασιά, καρυδιά, πεύκο, κτλ. Για να πετύχετε καλύτερη τιμή κάντε μασίφ το εξωτερικό της ντουλάπας, ενώ βάλτε ένα άλλο υλικό στο εσωτερικό μέρος.

 

Το αλουμίνιο στις ντουλάπες έχει έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Εφαρμόζεται στα φύλλα και συνδυάζεται με γυαλί και βακελίτη. Επίσης μπορεί να βαφτεί σε οποιαδήποτε απόχρωση.