Πώς να οργανώσετε τα έπιπλα της κουζίνας σας

Πώς να οργανώσετε τα έπιπλα της κουζίνας σας

Κάθε κουζίνα διαθέτει ντουλάπια ως αποθηκευτικό χώρο. Τα ντουλάπια αυτά τοποθετούνται σε δυο σειρές πάνω και κάτω στον τοίχο. Όμως μπορείτε να επιλέξετε και το εξής: Να τοποθετήσετε ντουλάπια μόνο στο επάνω μέρος των τοίχων τα οποία μπορεί να είναι συρταρωτά ή ανοιχτά.

Τα έπιπλα της κουζίνας θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα για την νοικοκυρά, ενώ για να κάνετε ακόμα καλύτερη χρήση των αποθηκευτικών αυτών χώρων μπορείτε να εφαρμόσετε μηχανισμούς. Ακριβώς το ίδιο αποδίδουν και οι μαγνητικές μεταλλικές ράγες.

Τα αντικείμενα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται συχνά, καλό είναι να τοποθετούνται πιο βαθιά στα ντουλάπια ή σε αποθηκευτικούς χώρους που δεν ανοίγετε συχνά. Στα ράφια καλό θα ήταν να τοποθετούνται τα βάζα και τα εργαλεία της κουζίνας σας. Στα ντουλάπια τα οποία βρίσκονται κοντά στο φούρνο, τοποθετήστε τα μπαχαρικά σας και τα υπόλοιπα προϊόντα μαγειρικής.
Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς χώρους μιας οικίας και για αυτό θα πρέπει να είναι όμορφα διακοσμημένη, με μοντέρνο σχεδιασμό και αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους.