Ανακαίνιση κουζίνας: 5 βήματα για να την κάνετε μοντέρνα και λειτουργική με βάση τις τάσεις του 2019

ανακαινηση κουζινας

Η ανακαίνιση κουζίνας περιλαμβάνει διάφορα στάδια, από την αφαίρεση των πλακιδίων και του δαπέδου μέχρι τον έλεγχο των υδραυλικών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Φυσικά, μια ανακαίνιση στην κουζίνα, εκτός από αυτές τις εργασίες που σχετίζονται με τη σωστή προετοιμασία του εγχειρήματος, αποτελείται και από ένα καθαρά αισθητικό κομμάτι, ανάλογα με τα γούστα κάθε ιδιοκτήτη, το οποίο σχετίζεται με τις καινούριες συσκευές καθώς και με τα έπιπλα κουζίνας που θα τις πλαισιώσουν. Αν σκέφτεστε κι εσείς να κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα σας και να της δώσετε μοντέρνες πινελιές, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, για να εντάξετε όλες τις νέες τάσεις όχι μόνο στο επίπεδο του στυλ αλλά και της λειτουργικότητας.

Πρωτότυπα χρώματα

Τολμήστε να παίξετε με έντονα χρώματα στην κουζίνα, όπως το μπλε, το πορτοκαλί, το πράσινο και το κίτρινο. Αυτά τα χρώματα καλό είναι να βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία, όπως ορισμένα ντουλάπια, μερικά πλακάκια ή τις κουρτίνες. Καλό είναι να έχετε ως βάση κάποιο πιο ήπιο και ουδέτερο χρώμα, όπως το μπεζ ή το ανθρακί, και να τονίσετε ορισμένα σημεία με αυτές τις ζωηρές αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Ζεστά στοιχεία

Οι πολύ minimal και μοντέρνες κουζίνες ενέχουν τον κίνδυνο να φαίνονται ψυχρές, οπότε, για να επέλθει η επιθυμητή ισορροπία, καλό είναι να ενσωματωθούν και κάποιες πιο οικείες και ζεστές λεπτομέρειες, όπως χαλιά ή φυτά. Άλλωστε, το πιο φυσικό look έχει έρθει ξανά στη μόδα.

Μπρούτζινες λεπτομέρειες

Ο μπρούτζος έχει κάνει την εμφάνισή του δυναμικά στις μοντέρνες κουζίνες που ούτως ή άλλως χρησιμοποιούν πολύ το μέταλλο και αξιοποιούν την εντυπωσιακή αισθητική του. Οι μπρούτζινες λεπτομέρειες μαζί με μαύρο μέταλλο φέρνουν έναν δραματικό τόνο στην κουζίνα και αποτελούν ό,τι πιο πρωτότυπο στην ανακαίνιση κουζίνας για το 2019.

Νησίδα

Η νησίδα στη μέση είναι το νέο trend στην ανακαίνιση κουζίνας τόσο για αισθητικούς όσο και για λειτουργικούς λόγους. Μια επιλογή που αλλάζει κατά κόρον οπτικά την κουζίνα αλλά αποτελεί και ένα πολύ χρηστικό έπιπλο, η νησίδα στη μέση έχει πολλά οφέλη που την κάνουν ξεχωριστή, όπως ότι έχει πολλές χρήσεις, μεγαλώνει το δωμάτιο, εκμοντερνίζει την κουζίνα και χρησιμεύει και ως αποθηκευτικός χώρος.

Επιλογές φωτισμού

Η μοντέρνα κουζίνα του σήμερα αποφεύγει τις πολύ χτυπητές επιλογές στο φωτισμό και επενδύει περισσότερο στο αποτέλεσμα που πρέπει να επιτελεί διπλό ρόλο: να είναι από τη μία ικανοποιητικό, για να εξυπηρετεί στο μαγείρεμα και το φαγητό, αλλά από την άλλη να δημιουργεί μια αρμονική και ισορροπημένη ατμόσφαιρα χωρίς το σκληρό φως των λαμπών οροφής. Ο κρυφός φωτισμός στα πάνω ντουλάπια δίνει το απαραίτητο φως σε σημεία που τα φωτιστικά οροφής δεν μπορούν να φτάσουν αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει αυτόν το συνδυασμό θαλπωρής με επαρκές φως που μοιάζει αδύνατος εκ πρώτης όψεως στις κουζίνες.