Ντουλάπες υπνοδωματίου: 4 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα

ντουλαπες υπνοδωματιου

Στα σύγχρονα σπίτια, οι κρεβατοκάμαρες είναι μικρές, αφού γενικά δίνεται μεγαλύτερη σημασία στο να υπάρχει ένα μεγάλο σαλόνι ή γραφείο. Μια μικρή κρεβατοκάμαρα μπορεί να έχει ορισμένα προβλήματα που ίσως σας κάνουν να πιστεύετε ότι στερείται λειτουργικότητας, όμως τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα έτσι. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν και οι οποίες θα δώσουν την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Μία από αυτές τις παρεμβάσεις αφορά τις ντουλάπες υπνοδωματίου. Αν αυτές επιλεγούν προσεκτικά, έτσι ώστε να έχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά, τότε όχι μόνο θα είναι απολύτως λειτουργικές αλλά και θα ομορφαίνουν το χώρο.

ντουλαπες υπνοδωματιου

 

Εντοιχιζόμενες ντουλάπες

Μια εντοιχιζόμενη ντουλάπα έχει το εξαιρετικό πλεονέκτημα ότι δεν πιάνει παρά ελάχιστο χώρο. Είναι ιδανική για μικρά υπνοδωμάτια, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και πολλές λύσεις αποθήκευσης, όπως ράγα σε διάφορα σημεία, ντουλάπια, συρτάρια και ράφια. Το μόνο της πρόβλημα είναι ότι δεν μετακινείται, οπότε, αν το σπίτι είναι δικό σας, θα πρέπει να προσέξετε πού θα την εγκαταστήσετε, ενώ αν νοικιάζετε, αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ήδη υπάρχουσες χωρίς δυνατότητα αλλαγών.

Φωτεινά χρώματα

Αν για οποιονδήποτε λόγο καταλήξετε τελικά σε μια ελεύθερη ντουλάπα, είναι αναπόφευκτο ότι αυτή θα σας στερήσει λίγο χώρο. Το θέμα, όμως, είναι να μη δώσει μια αποπνικτική αίσθηση στο δωμάτιο. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει η ντουλάπα να είναι βαμμένη σε ένα φωτεινό χρώμα που μεγαλώνει οπτικά το χώρο. Φυσικά, το λευκό είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό, όμως μπορείτε να τις βάψετε και σε άλλα χρώματα, όπως ανοιχτό γαλάζιο, λιλά ή ροζ, ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης. Έτσι, θα κάνετε και ένα statement στο συνολικό στυλ και η ντουλάπα θα γίνει το επίκεντρο του δωματίου.

Συρόμενες πόρτες

Οι ντουλάπες υπνοδωματίου μπορούν να έχουν είτε ανοιγόμενες είτε συρόμενες πόρτες. Μπορεί γενικά αυτές με τις ανοιγόμενες πόρτες να θεωρούνται πιο πρακτικές, γιατί έχουν τη δυνατότητα επέκτασης αλλά και διάφορους τρόπους αποθήκευσης, όμως δεν βολεύουν καθόλου σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα, στην οποία μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και να ανοίξει το φύλλο. Οπότε, επενδύστε σε μια ντουλάπα με συρόμενη πόρτα και δεν θα το μετανιώσετε! Άλλωστε, οι συρόμενες ντουλάπες υπνοδωματίου είναι η επιτομή του σύγχρονου στυλ.

Κάθετος χώρος

Η αξιοποίηση του κάθετου χώρου είναι βασική αρχή της εσωτερικής διακόσμησης στα μικρά δωμάτια. Συνήθως, αυτός μένει ανεκμετάλλευτος, όμως τα μικρά υπνοδωμάτια δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Γι’ αυτό το λόγο, σας προτείνουμε η ντουλάπα σας να φτάνει μέχρι αρκετά ψηλά, δίνοντάς σας έτσι… έξτρα πόντους αποθήκευσης. Αν αναρωτιέστε πώς θα χρησιμοποιείτε τα ντουλάπια που θα είναι ψηλά, τότε σκεφθείτε ότι απλά μπορείτε σε αυτά να αποθηκεύετε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, όπως σεντόνια, παπλώματα και κουβέρτες.