Πώς διαλέγω έπιπλα μπάνιου;

επιπλα μπανιου

Σε μια ανακαίνιση στο μπάνιο, μεγάλη διαφορά πέρα από τα είδη υγιεινής και τα πλακάκια, κάνουν και τα έπιπλα. Τα έπιπλα μπάνιου αποτελούνται από τα ράφια, το καθρέπτη, τη ντουλάπα ή στήλη και τα επιτοίχια ντουλάπια. Πλέον, η ποικιλία είναι τεράστια και ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που πραγματικά ταιριάζει στο χώρο και θα τον απογειώσει αισθητικά. Το θέμα, βέβαια, είναι πώς διαλέγουμε έπιπλα μπάνιου, όταν οι επιλογές είναι τόσες πολλές. Τι πρέπει να προσέξουμε, για να βρούμε το πλέον κατάλληλο;

 

επιπλα μπανιου

 

Αποθηκευτικοί χώροι

Η πρώτη ερώτηση αφορά το πόσα πράγματα έχετε μέσα στο μπάνιο και ποια από αυτά μπορούν να φαίνονται. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ένα εξαιρετικό μέσο, για να πετύχετε την ομοιομορφία και την υψηλή αισθητική στο μπάνιο. Για τα πλαστικά μπουκάλια και τα καθαριστικά, καλό είναι να διαλέξετε κλειστά ντουλάπια, όπως αυτό κάτω από το νεροχύτη, ενώ αν έχετε αρκετά πράγματα που δείχνουν όμορφα μέσα στο μπάνιο, όπως πετσέτες και γυάλινα μπουκαλάκια, τότε μπορείτε να τα τοποθετήσετε στα ανοιχτά ράφια.

Επιδαπέδια ή κρεμαστά έπιπλα μπάνιου;

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να σκεφθείτε είναι αν τα έπιπλα θα είναι επιδαπέδια ή κρεμαστά. Τα επιδαπέδια έπιπλα μπάνιου είναι ιδανικά, αν το σπίτι δεν είναι δικό σας, αφού μετακινούνται εύκολα και είναι ελαφριές κατασκευές, όμως τα κρεμαστά έπιπλα έχουν πολύ υψηλή αισθητική και είναι πολύ πιο βολικά στο καθάρισμα. Προσοχή χρειάζεται στο πώς θα στερεώσετε τα επιτοίχια έπιπλα, τα οποία απαιτούν στιβαρούς τοίχους και σίγουρα δεν μπορούν να αντέξουν πολύ βαριά πράγματα.

Μέγεθος μπάνιου

Το συνολικό εμβαδόν του μπάνιου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για τα έπιπλα που θα διαλέξετε, αφού για τους μικρούς χώρους προσφέρονται πολλές λύσεις με λιτές και διακριτικές κατασκευές που δεν φορτώνουν τη διακόσμηση. Λειτουργικά εδώ θα είναι τα επιτοίχια έπιπλα που αφήνουν ελεύθερο το δάπεδο. Στα μικρά μπάνια, θεαματικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και ένας μεγάλος καθρέφτης που θα διευρύνει οπτικά το χώρο.

 

επιπλα μπανιου

 

Αντοχή στην υγρασία

Το μπάνιο είναι προφανώς το μέρος του σπιτιού με τη μεγαλύτερη υγρασία, οπότε είναι απαραίτητο τα έπιπλα να είναι φτιαγμένα από υλικό ανθεκτικό στην υγρασία. Υπάρχουν διάφορα υλικά που αντέχουν περισσότερο, όπως ο βακελίτης, η μελαμίνη και ο καπλαμάς, αλλά προσοχή πρέπει να δοθεί και στο φινίρισμα που ελαχιστοποιεί την περίπτωση της ζημιάς στα έπιπλα του μπάνιου λόγω της υγρασίας.

Υλικό νιπτήρα

Τέλος, καλό είναι να λάβετε υπόψη το υλικό και τη συνολική αισθητική των ειδών υγιεινής και κυρίως του νιπτήρα, ώστε να συνδυάσετε καταλλήλως τα έπιπλα μπάνιου. Οι περισσότεροι νιπτήρες είναι κατασκευασμένοι από πορσελάνη, ενώ υπάρχουν και νιπτήρες από γυαλί, κεραμικό ή συνθετική ρητίνη. Το καθένα τους έχει διάφορα πλεονεκτήματα στη συντήρηση, την αντοχή και την καθαριότητα, οπότε η τελική επιλογή αφορά το budget σας αλλά και το ύφος της διακόσμησης που θέλετε.