Τα πιο δημοφιλή χρώματα και στυλ ντουλαπιών κουζίνας

Ουσιαστικά δεν υπάρχουν όρια στις επιλογές των ντουλαπιών κουζίνας όταν αρχίσετε την ανακαίνιση της κουζίνας σας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγετε πρώτα το στυλ και τον σχεδιασμό των ντουλαπιών κουζίνας, αφού είναι πιο εύκολο να επιλέξετε έπειτα τα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας με βάση αυτά, όπως πάγκους, δάπεδο, και άλλα. Πάντα, τα ντουλάπια κουζίνας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα χρώματα και στυλ ντουλαπιών κουζίνας σύμφωνα με τους ειδικούς στα έπιπλα κουζίνας, Dreamy Kitchen.

Τα δημοφιλέστερα είδη ντουλαπιών κουζίνας

Τα λευκά ντουλάπια κουζίνας βρίσκονται ακόμα στην κορυφή των επιλογών, όμως παρατηρείται μια τάση στην επιστροφή άλλων χρωμάτων και φυσικών υλικών όπως το ξύλο στις σύγχρονες ανακαινίσεις κουζίνας. Αν ψάχνετε για έμπνευση ώστε να επιλέξετε τα ντουλάπια κουζίνας που ταιριάζουν σε εσάς διαβάστε παρακάτω.

1) Ξύλινα και ανθεκτικά ντουλάπια

Κλασική κουζίνα από καφέ ξύλο

 

Τα ντουλάπια από ξύλο δίνουν στην κουζίνα σας μια φυσική ζεστασιά. Μπορείτε να πετύχετε το στυλ του φυσικού ξύλου με τα πολύ πρακτικά ντουλάπια από laminate σε ξύλινο στυλ. Αυτά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, δε χρειάζονται σχεδόν καθόλου συντήρηση, και είναι διαθέσιμα σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και στυλ που δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα.

 

2) Κλασικά ντουλάπια σε μπλε αποχρώσεις

Το μπλε του πάγκου κάνει πολύ καλή αντίθεση με το λευκό των ντουλαπιώνanakainisi-kouzinas

 

Θέλετε να βάλετε λίγο χρώμα στην κουζίνα σας αλλά φοβάστε τα σκούρα χρώματα; Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε λίγο χρώμα στα ντουλάπια κουζίνας σε μια απόχρωση που ταιριάζει στις ανάγκες σας, αλλά και συνδυάζεται εύκολα με τα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας. Για παράδειγμα, οι μπλε αποχρώσεις δημιουργούν εκπληκτικό κοντράστ με το λευκό, το γκρι, και το χρυσό χρώμα, ενώ ο συνδυασμός τους είναι ιδιαίτερα κομψός.

 

3) Διχρωμία

 

Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να πειραματιστείτε με το χρώμα, ειδικότερα σε μικρότερους χώρους, είναι η διχρωμία. Συνιστούμε να επιλέξετε τα ψηλά ντουλάπια σε πιο ανοιχτό χρώμα από ότι τα χαμηλά ντουλάπια για να πετύχετε την απόλυτη ομοιομορφία. Επιπλέον, οι σκούροι τόνοι χρώματος καμουφλάρουν τους λεκέδες. Τα κάτω ντουλάπια κουζίνας βρωμίζονται πιο εύκολα για αυτό συμφέρει να είναι σε πιο σκούρες αποχρώσεις!

 

4) Γκρίζες αποχρώσεις

Οι ιδιοκτήτες που προτιμούν άλλο χρώμα εκτός του λευκού χωρίς όμως να χάσουν την ομορφιά της ουδέτερης χρωματικής παλέτας, συνήθως βρίσκουν τη λύση στις γκρίζες αποχρώσεις. Η ζεστή και θελκτική αυτή επιλογή στα ντουλάπια κουζίνας δημιουργεί χώρο για δημιουργικότητα όσον αφορά το σετάρισμα με πάγκους κουζίνας και άλλες λεπτομέρειες στο χώρο.

 

5) Ντουλάπια με εμφανείς χώρους αποθήκευσης

Μια ακόμα δημοφιλής επιλογή στα ντουλάπια κουζίνας είναι οι εμφανείς αποθηκευτικοί χώροι. Τι σημαίνει αυτό; Ντουλάπια κουζίνας με γυαλί, ή ανοιχτά χωρίς πόρτα. Μπορείτε να προσθέσετε ένα δύο τέτοια ντουλάπια και θα δείτε την κουζίνα σας να μεταμορφώνεται!

 

Επιλέξτε τα καλύτερα ντουλάπια κουζίνας στο ύφος και το στυλ που εσείς προτιμάτε. Θα βρείτε τα πιο αξιόλογα ντουλάπια κουζίνας στους καταλόγους και το showroom της Dreamy Kitchen!